Безалкогольний глінтвейн на основі журавлинного соку не тільки добре зігріє, а й підтримає імунну систему вітамінами з журавлини та цитрусових, а також натуральних прянощів.
На 0,7 л води:
- 2 склянки журавлини
- пів лимона
- 1 великий апельсин
- 3 столові ложки меду (цукру)
- 2 палички кориці
- 5—6 шт. гвоздики
- 2—3 зірочки бад’яну
- 2—3 см кореня імбиру
Спеції та прянощі для глінтвейну потрібно брати натуральні, не мелені! Журавлину викласти в каструлю, потовкти товкачиком. Залити водою. Додати порізаний шматочками імбир, часточки лимона та апельсина (разом зі шкірочкою), корицю, гвоздику, бад’ян. Прогрівати на повільному вогні до закипання, одразу ж зняти з плити, накрити кришкою та укутати рушником, залишити на 15 хв., щоб настоявся. Далі процідити глінтвейн крізь сито та розлити по чашках.
Підготувала Діана ШЕПЕЛЬ.