Домашня паска - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Домашня паска

7 Квітня, 2025
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Домашня паска
0
Поділилося
102
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Хоч би який вибір пасок пропонували у магазинах, лише в домашній випічці присутні любов і душа, а ще вона індивідуальна, навіть якщо готуєте за одним рецептом.

А що вже говорити про запах, який лине оселею та створює атмосферу свята, сімейного затишку та очікування дива.

  •  100 мл молока
  •  25 г свіжих дріжджів
  •  200 г цукру
  •  550–600 г борошна
  •  100 г сметани (від 20%)
  •  100 г вершкового масла (82,5%)
  •  2 середні яйця
  •  3 столові ложки олії
  •  0,5 чайної ложки солі
  •  дрібка ваніліну
  •  цедра 1 великого лимона
  •  150 г родзинок

Глазур:

  •  50–70 г цукрової пудри
  •  1,5–2 чайні ложки соку лимона
  •  декоративна присипка

Для опари розвести в теплому молоці дріжджі та столову ложку цукру. Всипати 50 г борошна (від загальної кількості). Прикрити рушником, поставити в тепло до утворення піни (приблизно на 15 хв.).

Окремо в мисці змішати яйця, сіль і ванілін. Збити віничком на пишну піну. Додати м’яке вершкове масло, перемішати. Викласти сметану кімнатної температури. Збити кілька секунд віничком до однорідності. До яєчно-масляної суміші додати опару і трохи перемішати. Додати цедру. Всипати поступово борошно, перемішати спочатку в мисці. Потім присипати стіл борошном і вимішувати тісто руками. Наприкінці додати олію і вимішувати з нею — вона додасть тісту пишності. Якщо тісто сильно липне, підсипати ще 50 г борошна.

Тісто не прилипає до рук, виходить не тугим і податливим. Покласти в змащену олією миску, прикрити рушником, поставити в тепло для підйому в два рази на 1 год. Тісто обім’яти. Вмішати підготовлені та просушені родзинки, розподіливши їх по тісту. Розділити тісто на 3 частини, кожну підкачати в кульку. Перекласти у форми, заповнивши на третину. Залишити на розстоювання на 60 хв. Поставити паски в розігріту до 180 градусів духовку (на рівень нижче середнього) приблизно на 35 хв.

Для глазурі розтерти пудру із соком лимона, додаючи його поступово. Глазур має густо сповзати з ложки, тоді добре застигне на пасках. Охолоджену випічку відразу покрити глазур’ю — вона швидко застигає. Декорувати за смаком.

Попередня публікація

Що таке катарування і навіщо воно потрібне?

Наступна публікація

Як уникнути примусової праці

Схожі публікації

Цукати натуральні й ароматні
Рецепти страв

Цукати натуральні й ароматні

23 Листопада, 2025
Карпатська грибна юшка
Рецепти страв

Карпатська грибна юшка

23 Листопада, 2025
Яблучний пиріг
Рецепти страв

Яблучний пиріг

7 Листопада, 2025
Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Наступна публікація
Як уникнути примусової праці

Як уникнути примусової праці

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Кислотність шлунка: від чого залежить і як нормалізувати

Кислотність шлунка: від чого залежить і як нормалізувати

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Кислотність шлунка: від чого залежить і як нормалізувати

Кислотність шлунка: від чого залежить і як нормалізувати

28 Листопада, 2025
Електронні направлення — без додаткових скерувань

Електронні направлення — без додаткових скерувань

28 Листопада, 2025
Спадкування паю

Спадкування паю

28 Листопада, 2025
Побутову техніку на дачі захистіть від холоду та вологи

Побутову техніку на дачі захистіть від холоду та вологи

27 Листопада, 2025

Останні публікації

Кислотність шлунка: від чого залежить і як нормалізувати

Кислотність шлунка: від чого залежить і як нормалізувати

28 Листопада, 2025
Електронні направлення — без додаткових скерувань

Електронні направлення — без додаткових скерувань

28 Листопада, 2025
Спадкування паю

Спадкування паю

28 Листопада, 2025
Побутову техніку на дачі захистіть від холоду та вологи

Побутову техніку на дачі захистіть від холоду та вологи

27 Листопада, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти