Домашній яблучний мармелад - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Домашній яблучний мармелад

9 Вересня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Домашній яблучний мармелад
0
Поділилося
118
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Яблучний мармелад — улюблений смаколик нашої родини. Він щільний, але при цьому м’який, ароматний, кисло-солодкий.

  •  2 кг яблук (у підготовленому вигляді 1,5 кг)
  •  350–400 г цукру
  •  80 г волоських горіхів
  •  1 чайна ложка кориці

У яблук вирізати середину, нарізати довільними скибочками (шкірку не зрізати). Покласти в каструлю з товстим дном, всипати цукор, перемішати. Кількість цукру регулюйте залежно від сорту яблук, у мене доволі кислі плоди. Залишити на ніч, щоб пустили сік.

Поставити яблука на вогонь, довести до кипіння. Варити приблизно 20 хв., помішуючи. Яблука мають стати м’якими. Ретельно подрібнити масу занурювальним блендером. Якщо його немає, то розім’яти товкачем. Продовжувати варити далі приблизно 2–2,5 год. Масу помішувати, варити на слабкому вогні, щоб не пригоріло, кришкою на жодному етапі не накривати. Маса готова, коли стане темною, дуже густою і легко відставатиме від стінок.

Додати крупно посічені горіхи та корицю. Перемішати, готувати ще 5 хв.

Застелити круглу ємність вологою та віджатою марлею, викласти яблучну масу, розрівняти, трохи остудити до теплого стану. Загорнути марлю зверху та перенести яблучну масу на велику плоску дошку. Притиснути плоскою тарілкою. Покласти вантаж (приблизно 3–4 кг). Залишити на добу. Потім зняти вантаж і акуратно розгорнути марлю. Залишити на добу. Далі перевернути мармелад на інший бік. Знову залишити на добу.

Яблучний мармелад готовий тоді, коли при натисканні пальцем на поверхні не залишається сліду. Якщо добре уварили масу, то через 3–5 діб мармелад уже готовий. За потреби сушіть далі. Періодично перевертайте на протилежний бік. Якщо добре тримає форму, можна викласти його на решітку, щоб сохнув одночасно з двох сторін. Я розрізала мармелад на 5-й день, він добре тримав форму.

Яблучний мармелад дуже корисний, адже повністю натуральний, добре підходить дітям. Чудово поєднується з несолодкими крекерами, можна подавати його до вина, чаю або кави, чи ласувати просто так, як корисний і смачний перекус! Зберігати в холодильнику до 3-х місяців, загорнувши в пергамент і поклавши в закритий контейнер.

Попередня публікація

Як прогнати церкоспороз із буряків

Наступна публікація

Як зараховують періоди навчання до страхового стажу

Схожі публікації

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Курячий паштет «Підкопчений»
Кухонні університети

Курячий паштет «Підкопчений»

26 Травня, 2025
Печиво «Цитринка»
Кухонні університети

Печиво «Цитринка»

23 Травня, 2025
Піца без дріжджів
Кухонні університети

Піца без дріжджів

22 Травня, 2025
Наступна публікація
Як зараховують періоди навчання до страхового стажу

Як зараховують періоди навчання до страхового стажу

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Червень на городі, в саду та квітнику

Червень на городі, в саду та квітнику

30 Травня, 2025
В’ячеслав Хурсенко: «В роках моїх така велика сила, Та долю не затримати нічим…»

В’ячеслав Хурсенко: «В роках моїх така велика сила, Та долю не затримати нічим…»

30 Травня, 2025
Аліменти на утримання дитини з тих, хто служить

Аліменти на утримання дитини з тих, хто служить

30 Травня, 2025

Останні публікації

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Червень на городі, в саду та квітнику

Червень на городі, в саду та квітнику

30 Травня, 2025
В’ячеслав Хурсенко: «В роках моїх така велика сила, Та долю не затримати нічим…»

В’ячеслав Хурсенко: «В роках моїх така велика сила, Та долю не затримати нічим…»

30 Травня, 2025
Аліменти на утримання дитини з тих, хто служить

Аліменти на утримання дитини з тих, хто служить

30 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти