Домашній яблучний мармелад - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Домашній яблучний мармелад

9 Вересня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Домашній яблучний мармелад
0
Поділилося
166
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Яблучний мармелад — улюблений смаколик нашої родини. Він щільний, але при цьому м’який, ароматний, кисло-солодкий.

  •  2 кг яблук (у підготовленому вигляді 1,5 кг)
  •  350–400 г цукру
  •  80 г волоських горіхів
  •  1 чайна ложка кориці

У яблук вирізати середину, нарізати довільними скибочками (шкірку не зрізати). Покласти в каструлю з товстим дном, всипати цукор, перемішати. Кількість цукру регулюйте залежно від сорту яблук, у мене доволі кислі плоди. Залишити на ніч, щоб пустили сік.

Поставити яблука на вогонь, довести до кипіння. Варити приблизно 20 хв., помішуючи. Яблука мають стати м’якими. Ретельно подрібнити масу занурювальним блендером. Якщо його немає, то розім’яти товкачем. Продовжувати варити далі приблизно 2–2,5 год. Масу помішувати, варити на слабкому вогні, щоб не пригоріло, кришкою на жодному етапі не накривати. Маса готова, коли стане темною, дуже густою і легко відставатиме від стінок.

Додати крупно посічені горіхи та корицю. Перемішати, готувати ще 5 хв.

Застелити круглу ємність вологою та віджатою марлею, викласти яблучну масу, розрівняти, трохи остудити до теплого стану. Загорнути марлю зверху та перенести яблучну масу на велику плоску дошку. Притиснути плоскою тарілкою. Покласти вантаж (приблизно 3–4 кг). Залишити на добу. Потім зняти вантаж і акуратно розгорнути марлю. Залишити на добу. Далі перевернути мармелад на інший бік. Знову залишити на добу.

Яблучний мармелад готовий тоді, коли при натисканні пальцем на поверхні не залишається сліду. Якщо добре уварили масу, то через 3–5 діб мармелад уже готовий. За потреби сушіть далі. Періодично перевертайте на протилежний бік. Якщо добре тримає форму, можна викласти його на решітку, щоб сохнув одночасно з двох сторін. Я розрізала мармелад на 5-й день, він добре тримав форму.

Яблучний мармелад дуже корисний, адже повністю натуральний, добре підходить дітям. Чудово поєднується з несолодкими крекерами, можна подавати його до вина, чаю або кави, чи ласувати просто так, як корисний і смачний перекус! Зберігати в холодильнику до 3-х місяців, загорнувши в пергамент і поклавши в закритий контейнер.

Попередня публікація

Як прогнати церкоспороз із буряків

Наступна публікація

Як зараховують періоди навчання до страхового стажу

Схожі публікації

Цукати натуральні й ароматні
Рецепти страв

Цукати натуральні й ароматні

23 Листопада, 2025
Карпатська грибна юшка
Рецепти страв

Карпатська грибна юшка

23 Листопада, 2025
Яблучний пиріг
Рецепти страв

Яблучний пиріг

7 Листопада, 2025
Ліниві голубці
Кухонні університети

Ліниві голубці

16 Жовтня, 2025
Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Наступна публікація
Як зараховують періоди навчання до страхового стажу

Як зараховують періоди навчання до страхового стажу

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Тую на зиму підв’яжіть

Тую на зиму підв’яжіть

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Тую на зиму підв’яжіть

Тую на зиму підв’яжіть

26 Листопада, 2025
Коли заповіт можна визнати недійсним

Коли заповіт можна визнати недійсним

26 Листопада, 2025
Осінні живці краще приживаються

Осінні живці краще приживаються

25 Листопада, 2025
Готуємо вазони до відпочинку

Готуємо вазони до відпочинку

25 Листопада, 2025

Останні публікації

Тую на зиму підв’яжіть

Тую на зиму підв’яжіть

26 Листопада, 2025
Коли заповіт можна визнати недійсним

Коли заповіт можна визнати недійсним

26 Листопада, 2025
Осінні живці краще приживаються

Осінні живці краще приживаються

25 Листопада, 2025
Готуємо вазони до відпочинку

Готуємо вазони до відпочинку

25 Листопада, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти