Буженина за цим рецептом завжди виходить дуже соковитою, м’якою та ароматною, з чудово просоленим м’ясом. Прекрасний варіант для святкової нарізки!
- 1 кг філе індички
- 2 чайні ложки солодкої паприки
- 1 чайна ложка орегано
- 1 чайна ложка суміші мелених перців
- 2 столові ложки олії
- 6–8 зубчиків часнику
- 1 столова ложка гірчиці
- 1 л води
- 3 столові ложки солі
Філе індички (грудка) спочатку вимочують у соляному розчині, потім маринують у спеціях і запікають при температурі 250 градусів, але недовго! Через півгодини духовку потрібно вимкнути і залишити в ній м’ясо до охолодження, щоб повільно «дійшло» до кондиції. Подавати найкраще наступного дня, в холодному вигляді.
Для розсолу розчинити в 1 л холодної води 3 повні столові ложки солі. Викласти філе в розсіл (якщо вода не покриває м’ясо, додати ще трохи). Залишити на 8–10 год. у холодильнику.
Індичку дістати з розсолу, обсушити. Часник нарізати брусочками. Нашпигувати м’ясо. Приготувати ароматну суміш з олії, гірчиці та спецій. Отриманою кашкою ретельно натерти грудку з усіх боків. Помістити в миску і залишити при кімнатній температурі на 2 год. — за цей час м’ясо промаринується та прогріється, а отже, пропечеться рівномірно.
Розігріти електродуховку до 250 градусів. Індичку викласти у форму для запікання і відправити в духовку. Запікати рівно 30 хв. Духовку вимкнути. Дати буженині повністю охолонути в духовці — протягом 3–4 годин вона повільно готуватиметься. Весь цей час дверцята духовки не відчиняти!