Продукти з високим умістом флавоноїдів, наприклад, апельсиновий сік, зменшують негативну дію на організм жирної і надміру багатої на вуглеводи їжі, вважають американські ендокринологи.
Вони годували 3 групи молодих здорових добровольців суперкалорійним сніданком із яєць, бутербродів із ковбасою та оладків. Перша група запивала їжу солодкою водою, друга – звичайною, а третя – щойно вичавленим апельсиновим соком.
Аналізи крові показали, що в перший групі рівень вільних радикалів у піддослідних збільшився на 63 відсотки, у другій – на 62, у третій – на 47. «Висококалорійна їжа небезпечна для судин, але продукти з флавоноїдами частково усувають шкоду, якої вона завдає», – дійшли висновку вчені.
Юрій МАР’ЇН.