Смак у неї приголомшливий, справжній — яблучний! Текстура соковита, ніжна й ароматна.
На форму 22–23 см
- 115 г борошна
- 150 г цукру
- 3 великі яйця
- 3 великі яблука (500 г)
- 1 чайна ложка розпушувача
- дрібка ваніліну
- дрібка солі
- кориця (за бажанням)
- цедра лимона
- цукрова пудра
Збити яйця, поступово додаючи цукор, сіль і ваніль і збільшуючи швидкість міксера. Збивати масу до пишності та посвітління приблизно 7–8 хв., доки цукор розчиниться. Довге збивання сприяє хорошому підйому бісквіта. Додати борошно з розпушувачем, цедру та перемішати до однорідності на невеликій швидкості 30–40 сек. Форму застелити пергаментом. Порізати в неї яблука тонкими часточками. Залити тістом і акуратно перемішати, щоб тісто огорнуло яблука. Зверху має бути «ковдра» із тіста. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40–45 хв. Готовність перевірити зубочисткою, на ній не має бути сирого тіста.
Якщо верх сильно підрум’янився, а серединка сира, накрийте фольгою пиріг і продовжуйте випікати до готовності. Готовому пирогу дати охолонути та притрусити цукровою пудрою.