Смузі-боул – модний тренд у здоровому харчуванні та новий погляд на звичні фрукти й каші на сніданок. Це той самий смачний і корисний смузі, але його не п’ють, а наливають у тарілку, прикрашають фруктами, ягодами, горіхами, насінням і їдять ложкою. Ця ефектна страва може замінити повноцінну їжу.
Отже, кілька кроків на шляху до створення кулінарного шедевра. Для приготування більше підходять не дуже соковиті фрукти, ягоди або овочі, щоб вийшло густе пюре. Для більшої користі страву можна доповнити кисломолочними продуктами – йогуртом, молоком, кефіром. Рідини додають у такому обсязі, щоб смузі було зручно їсти ложкою. Можливий і такий варіант – попередньо замочені вівсяні пластівці, перемелені з фруктами. Але головне правило – гарний вигляд. Для цього використовують усе корисне та улюблене вами – насіння, горіхи, сухофрукти, кокосову стружку, пластівці, ягоди та подрібнені фрукти. Розпочніть день красиво!
Діана ШЕПЕЛЬ.