Пишні та м’які оладки-пиріжки на кефірі із зеленою цибулею та яйцем готуються дуже просто. Не осідають і залишаються такими ж пухкими навіть після охолодження.
- 400 мл кефіру
- 50 мл води
- 2 яйця
- 350 г борошна
- 1 чайна ложка цукру
- 1 чайна ложка солі (без гірки)
- 4 варених яйця
- 0,5 чайної ложки соди
- 2 столові ложки олії (в тісто)
- невеликий пучечок зеленої цибулі
- олія (для смаження)
Зелень дрібно посікти. Яйця нарізати маленькими кубиками. У каструльці змішати кефір і воду, перемішати, поставити на слабкий вогонь. Трохи прогріти вміст, щоб був теплим. Завдяки теплому кефіру оладки будуть пишними. Зняти з вогню. Яйця для тіста трохи збити з сіллю та цукром. Влити теплий кефір із водою.
Всипати борошно, ретельно перемішати — тісто має бути доволі густим, важко сповзати з ложки. Наприкінці додати соду, перемішати. Влити олію, знову перемішати. Викласти до готового тіста цибулю та яйця, перемішати.
Смажити оладки в розігрітій олії на середньому вогні, щоб добре просмажилися. Вони мають бути золотавими з обох боків. Готові викладати на паперовий рушник.
Порада: до оладок зробіть соус — змішайте жирну сметану з кропом, часником (за смаком) і додайте трохи солі.