Салати: економно, але святково! - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Салати: економно, але святково!

23 Грудня, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Салати: економно, але святково!
0
Поділилося
120
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Хочеться до зимових свят приготувати щось із недорогих продуктів, швидко та щоб на смаку не позначилось? Салати, які пропонуємо, — прості, але в результаті виходять яскраві святкові страви. До того ж вигідно готувати їх у будні: вони ситні, як другі страви; зробити можна завчасно, поки є світло, а розігрівати не треба.

«РИБА ПІД СНІЖНОЮ ШУБКОЮ»

2 банки рибних консервів (у власному соку); 4 варених яйця; 3 солоні огірки; 100 г зеленого горошку; 200 г адигейського сиру; маленький пучечок зеленої цибулі; майонез.

Рибу ретельно розім’яти виделкою (рідину злити). Яйця та сир дрібно натерти. Цибулю та огірки дрібно нарізати. На таріль першим шаром викласти рибу, нанести тонку сіточку з майонезу. Притрусити цибулею, зробити майонезну сіточку. Далі — шар огірків, майонез. Шар яєць, майонез. Горошок із майонезом. Останній, «сніжний», шар — адигейський сир із тоненькою сіточкою майонезу. Прикрасити подрібненою цибулею.

КРАБОВИЙ — НА НОВИЙ ЛАД

150 г морської капусти; 250 г консервованої кукурудзи; 200 г крабових паличок; 4 варених яйця; 1 середній свіжий огірок; 4 столові ложки сметани; 4 столові ложки майонезу; маленький пучечок зеленої цибулі.

Огірок, яйця та крабові палички дрібно нарізати. Довгі смужки капусти також нарізати маленькими шматочками. Цибулю посікти. З’єднати в мисці продукти, додати кукурудзу (без рідини), засмачити сметаною та майонезом, перемішати. (Сіль використовувати не варто, оскільки в складі салату містяться солоні продукти).

ПЕЧІНКОВИЙ

400 г курячої печінки; 2 середні цибулини; 100 г моркви по-корейськи; 2—3 солоні огірки; олія; майонез; сіль і дрібка цукру.

Цибулю дрібно нарізати, викласти в сковорідку з розігрітою олією. Присипати сіллю та цукром, підрум’янити на невеликому вогні. Печінку залити водою, варити після закипання 10 хв., посолити, варити ще 2—3 хв. Дати охолонути у воді, нарізати дрібними шматочками, викласти в миску. Додати смажену цибулю (без олії). Моркву посікти ножем, щоб не було довгих смужок, викласти в миску. Огірки дрібно нарізати, викласти до інших продуктів. Засмачити салат майонезом, перемішати.

ОСЕЛЕДЦЕВИЙ

1 оселедець; 1 кисле яблуко; 1—2 столові ложки лимонного соку; 2 середні варені картоплини; 3 варених яйця; 2 чайні ложки зернистої гірчиці; 2 столові ложки майонезу; сіль (за смаком); пів пучечка зеленої цибулі.

Картоплю та яйця нарізати дрібними кубиками. Оселедець розібрати на філе, нарізати дрібними кубиками. Очищене яблуко нарізати кубиками, збризнути соком лимона, щоб не потемнішали. Усе викласти в миску, трохи посолити, перемішати. Для заправки змішати майонез і гірчицю, засмачити салат, перемішати. Оздобити посіченою цибулею. Подавати можна у вигляді салату або на скибочці хліба як закуску.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Про піч треба дбати

Наступна публікація

Галина Яблонська: "Наша перемога не може чекати"

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Галина Яблонська: “Наша перемога не може чекати”

Галина Яблонська: "Наша перемога не може чекати"

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти