Соус із базиліком — до м’яса чи просто з хлібом, макаронами, картоплею. Дуже просто готувати. Сіль і цукор регулюйте за смаком. Виходить три баночки по 0,5 л.
- 1 кг помідорів
- 350 г солодкого червоного перцю
- 300 г цибулі
- 90 г свіжого базиліку (великий пучок)
- пучечок кропу
- пучечок петрушки
- 6—7 великих зубчиків часнику
- 1 столова ложка солі
- 1,5 столової ложки цукру
- коріандр мелений (за смаком)
- чорний мелений
- перець (за смаком)
- 80 мл олії
- 1 столова ложка оцту (9%)
Помідори, солодкий перець і цибулю подрібнити на м’ясорубці або в блендері. Викласти в каструлю. Всипати сіль, цукор. Варити на повільному вогні 35—40 хв. Листочки базиліку (без стебел) дуже дрібно нарізати.
Кріп і петрушку подрібнити. Додати до киплячого соусу коріандр і мелений перець, подрібнений ножем часник, базилік, кріп і петрушку. Все перемішати. Влити олію. Варити ще 10 хв. Соус має добре загуснути. Влити оцет. Гарячим розкласти в стерилізовані банки. Закрити під ключ. Перевернути банки, укутати. Щойно охолонуть, перенести в погріб.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.