Ароматні мариновані кабачки особливо смачні з запеченою картоплею чи шашликом.
- 2 молоденьких кабачки (400 г)
- 1 пучечок кропу
- 2 столові ложки олії
- 2 великі зубчики часнику
- 1 чайна ложка оцту (9%)
- 1 чайна ложка цукру
- 0,5 чайної ложки солі
- 3 горошини духмяного перцю
- 1 лавровий листок
Для приготування цієї простої закуски вибирайте молоденькі кабачки з тонкою шкіркою. Свіжого кропу та часнику не шкодуйте — буде ароматно і трохи гостренько.
Спочатку зробити маринад. Для цього пучечок свіжого кропу вимити, обсушити і дрібно-дрібно порубати ножем. Великі зубчики часнику пропустити через часничницю. У миску налити олію, оцет. Викласти цукор, сіль, перець і лавровий листок. Додати подрібнену зелень із часником. Усе ретельно перемішати. Маринад готовий.
У кабачків обрізати кінчики, шкірочку можна не знімати — вона така ж ніжна, як і м’якоть. Тепер за допомогою овочечистки нарізати кабачки широкими тонкими смужками вздовж. Як варіант, можна зробити це на тертушці (збоку є таке лезо) або спеціальній шатківниці. Перекласти кабачкові смужки в миску з маринадом. Акуратно перемішати, щоб кріп із часником рівномірно вкрили овочі.
Поставити миску в холодильник, затягнувши харчовою плівкою або закривши кришкою, буквально на пів години. За цей час кабачки пустять сік, змішаються з ароматичними та смаковими добавками та будуть готові.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.