Полуниця – чудова ягода: корисна, смачна та універсальна в кулінарному сенсі. Вона ідеально підходить для різноманітних десертів і випічки: смак у неї яскравий, свіжий, а аромат – неймовірний! Поєднується полуниця з багатьма продуктами: шоколадом, вершками, молоком, йогуртом та будь-яким тістом.
Бісквіт:
* 5 яєць
* по склянці цукру та борошна
* по чайній ложці цедри лимона та ванільного цукру
Суфле:
* 500 г полуниці
* 40-50 г цукрової пудри
* 2 столові ложки желатину
* 250-300 мл вершків (35%)
Для бісквіта жовтки акуратно відокремити від білків. Жовтки збити з половиною норми цукру та ванільним цукром, додати цедру лимона. Білки збити з цукром, що залишився, на щільну піну, додати до жовтків і акуратно лопаткою перемішати, піднімаючи шар за шаром. Поступово ввести просіяне борошно та ще раз перемішати. Тісто викласти на змащене олією деко і розрівняти поверхню. Випікати за температури 180 градусів приблизно 30 хв. до золотавого кольору. Готовність перевірити шпажкою. Готовий бісквіт охолодити.
Для полуничного суфле 300 г полуниці розтерти на пюре. Додати цукрову пудру та добре перемішати. Желатин залити гарячою водою і розмішувати до розчинення. Увести його у полуничне пюре, розмішати і поставити у холодильник. Тільки-но маса почне загусати, збити вершки на щільну піну і з’єднати з пюре, дооре перемішати. Полуницю, що залишилася, нарізати кубиками або часточками, ввести в суфле та акуратно перемішати (кілька ягід залишити для прикрашання тістечок). Суфле рівномірно нанести на бісквітний корж (бажано залишити його у формі, у якій випікався) і поставити у холодильник до застигання на 2-3 год. Готове порційно нарізати й прикрасити ягодами.
Діана ШЕПЕЛЬ.