Сир дуже «доброзичливий» молочний продукт — чудово поєднується з різними продуктами, наприклад, рисом. Цей рецепт дуже актуальний, коли у вас залишилося трохи вареного рису або сиру і не знаєте, як його застосувати. Завдяки рису структура сирників стає більш щільною, а страва сама по собі — ситною. З’їли пару таких сирничків на сніданок — і не відчуваєте голоду до обіду.
- 350 г кисломолочного сиру
- 150 г відвареного рису
- жменя родзинок
- 2 столові ложки цукру
- 1 маленьке яйце
- 3 столові ложки борошна (і трохи для панірування)
- дрібка ваніліну
- дрібка солі
- олія
Сир найкраще обирати не дуже сухий, інакше сирники можуть вийти жорсткими. В об’ємній мисці з’єднати сир, цукор, сіль, ванілін і яйце. Занурювальним блендером збити масу до однорідного стану. Якщо у вас немає блендера, заздалегідь пропустити сир через м’ясорубку і потім додавати інші продукти. Потім у сирну масу додати рис і просіяне борошно. Покласти розпарені родзинки. Все добре перемішати. Тісто має вийти густим і липким, як на запіканку. Вологими руками брати шматочок сирного тіста і скочувати в кульку. Потім запанірувати в борошні.
Обсмажити в олії на середньому вогні до рум’яності з обох боків. Перекласти золотисті сирники на блюдо, застелене паперовими рушниками або серветками, щоб вони увібрали олію. Подавати найсмачніші сирники теплими з ягідним пюре, джемом, варенням, сметаною або медом — у готовому вигляді вони в міру солодкі.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.