Відривний пиріг із часником "Хризантема" - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Відривний пиріг із часником “Хризантема”

11 Лютого, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Відривний пиріг із часником “Хризантема”
0
Поділилося
65
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Смачнюча заміна хліба до перших страв! Пиріг дуже ефектно виглядає, як пишна квітка, за що й отримав свою назву. У готовому вигляді його не потрібно розрізати, достатньо відламати один або кілька шматочків. Дуже зручно брати в дорогу або як перекус на роботу.

На 18 штук

Тісто:

1 склянка (гранчаста) молока

2,5 склянки борошна

12 г свіжих дріжджів

4 столові ложки олії

1 чайна ложка солі

1 чайна ложка цукру

Начинка:

1 пучечок свіжої петрушки

70 г вершкового масла

4 зубчики часнику

У миску влити тепле молоко, всипати цукор, розкришити дріжджі. Добре перемішати, підсипати пів склянки борошна, розмішати. Поставити опару в тепле місце на 15 хв. до утворення пінної шапочки.

Всипати в опару сіль, просіяне борошно, ретельно перемішати, щоб тісто зволожилося. Наприкінці влити олію. За необхідності підсипати борошно та замісити тісто — м’якеньке та еластичне. Сформувати тісто в шар, викласти в змащену олією миску, прикрити рушником. Поставити в тепле місце для підйому вдвічі. На це знадобиться 45—60 хв. Тісто, що піднялося, злегка обім’яти і знову поставити в тепло на 45—60 хв. Вдруге воно підніметься ще більше.

Для начинки петрушку дуже дрібно порубати. Чотири великі зубчики часнику пропустити через часничницю. Змішати зелень і часник із розм’якшеним вершковим маслом. Тісто, що підійшло, злегка обім’яти, розкачати на тонку ковбаску й розділити на 18 шматочків. Кожен розплющити на коржик приблизно 3 мм завтовшки. Змастити невеликою кількістю начинки. Скласти коржик навпіл (як вареник), потім знову навпіл — повинен вийти трикутник. Повернути зрізом угору і защипнути два крайні кінчики, як маленький пельмень.

Викласти заготовки по колу у форму для запікання (22—24 см): 11 шматочків, потім 6 і посередині 1. Накрити рушником і залишити в теплому місці на 30 хв. Булочки, що підійшли, поставити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку, випікати 25—30 хв., або до рум’яної скоринки.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Рицинова олія для пишного цвітіння

Наступна публікація

Термін самоізоляції скоротили

Схожі публікації

Хек у сметанному соусі
Кухонні університети

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом
Кухонні університети

Полуничний молочний коктейль з бананом і морозивом

3 Липня, 2025
Чим залити холодник?
Домашній технолог

Чим залити холодник?

2 Липня, 2025
Кабачкові млинці
Кухонні університети

Кабачкові млинці

30 Червня, 2025
М’ятний сироп
Кухонні університети

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Апетитні котлети з крабових паличок із сиром
Кухонні університети

Апетитні котлети з крабових паличок із сиром

26 Червня, 2025
Наступна публікація
Термін самоізоляції скоротили

Термін самоізоляції скоротили

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
У липні — пора півники ділити й омолодити

У липні — пора півники ділити й омолодити

4 Липня, 2025
Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

4 Липня, 2025
Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

4 Липня, 2025

Останні публікації

Хек у сметанному соусі

Хек у сметанному соусі

4 Липня, 2025
У липні — пора півники ділити й омолодити

У липні — пора півники ділити й омолодити

4 Липня, 2025
Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

Нейропатичний біль: чому складно терпіти й важко лікувати

4 Липня, 2025
Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

Довідка про зарплату до 2000 року: чи потрібно подавати

4 Липня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти