Зрази з яйцем, морквою та цибулею — м’які та ніжні, а начинка ароматна й соковита.
- 800 г картоплі
- 1 дрібне яйце
- 3—4 столові ложки борошна (в тісто)
- борошно (для присипки)
- чайна ложка солі
- олія
Начинка:
- 2 цибулини
- 2 морквини (200 г)
- 3 варених яйця
- сіль і чорний мелений перець (за смаком)
Очищену картоплю відварити в підсоленій воді до готовності. Потім воду повністю злити, повернути каструлю на вогонь, злегка підсушити (3—5 хв. на слабкому вогні). Таким чином уся волога випарується, знадобиться менше борошна, отже зрази вийдуть не клейкими, а пишними.
Картоплю розім’яти товкачиком до однорідності. Перекласти пюре глибоку миску та охолодити. Додати яйце і ретельно перемішати. Всипати борошно та перемішати картопляне тісто до однорідності.
Для начинки нарізати цибулю кубиком, обсмажити в олії до м’якості. До цибулі додати моркву, терту на середній тертушці. Продовжити обсмажування, поки морквина стане м’якою. Зняти сковороду з вогню.
Додати в засмажку рубані яйця і, за бажанням, зелень, посолити та поперчити, перемішати. Картопляну масу розділити на порції, сформувати зрази з начинкою. Викласти в добре розігріту олію. Обсмажити на середньому вогні з обох боків до золотавої скоринки (приблизно по 4—5 хв.).
Готові зрази викласти на застелену серветками тарілку, щоб позбутися зайвого жиру. Подавайте гарячими, присмачивши сметаною.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.