Ці реберця я готую всю зиму, поки в холодильнику є квашена капуста. Соковите м’ясо з ароматними добавками, тушковане в яблучному соку з двома видами капусти — свіжою та квашеною.
- 1 кг свинячих реберець
- 250 г свіжої капусти
- 0,5 кг квашеної капусти
- невелика головка часнику
- 2 середні цибулини
- 5 шт. чорносливу
- 6 горошин духмяного перцю
- 10 горошин чорного перцю
- 1 чайна ложка солі
- 5 сушених ягід ялівцю
- 1 чайна ложка цукру
- 0,5 л яблучного соку
- смалець (для смаження)
Спеції змішати із сіллю та розтерти у ступі. Я дуже люблю додавати до м’яса ягоди ялівцю, вони надають легкої нотки копченості. Реберця натерти сумішшю спецій, залишити, поки займатимемося іншими продуктами. Цибулю нарізати пів кільцями, свіжу капусту нашаткувати, часник нарізати пластинками. У сотейнику розігріти смалець, обсмажити реберця з обох боків до скоринки. Перекласти в окремий посуд. У сотейник викласти цибулю, трохи присолити, додати цукор.
Смажити до зарум’янення. Додати до цибулі обидва види капусти, реберця, часник, чорнослив. Налити сік. Прикрити сотейник кришкою та тушкувати на слабкому вогні 20 хв.
Духовку розігріти до 150 градусів. Поставити сотейник без кришки в духовку на 2 год. М’ясо й ароматна капуста — це дуже смачно!
Богдана КАСЬКІВ. м. Івано-Франківськ.