Мазурики волинські — такі маленькі смажені ковбаски-котлетки з індички. Я ще іноді люблю «ховати» туди сюрпризи: чорнослив, шматочок сиру, маринований грибочок чи огірок.
- 500 г філе індички
- 1 яйце
- 40 г вершкового масла
- 40 г твердого сиру
- 1 столова ложка молока
- 1 чайна ложка солі
- 0,5 чайної ложки меленої паприки
- 0,5 чайної ложки часникового порошку
- панірувальні сухарі
- олія (для смаження)
М’ясо пропустити через м’ясорубку з дрібними отворами — фарш має бути однорідним. Додати яйце, розтоплене масло, сіль, паприку та часник. Влити молоко — для більшої соковитості. Додати дрібно натертий сир. Перемішати, щоб усі інгредієнти з’єдналися. А потім добре відбити (покидати на дно миски), щоб ковбаски не розпадалися. Сформувати мокрими руками довгасті ковбаски — виходить 9 штучок. Викласти на дошку і відправити в морозилку на 25—30 хв. — масло й сир схопляться, а ковбаски добре збережуть форму під час смаження. Обкачати в сухарях.
Смажити з усіх боків в олії до рум’яної скоринки. Викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Софія ЯЦЕНКО. м. Луцьк.