Суп з сирними рулетиками — цікава кулінарна фантазія на тему страв із галушками. Принцип приготування простий: замішуємо пельменне тісто, розкочуємо в пласт і притрушуємо плавленим сиром, а потім закручуємо рулетом і нарізаємо шматочками.
На 1,5—2 л бульйону (курячого, свинячого):
- 4—5 середніх картоплин
- 1 середня цибулина
- 1 середня морквина
- 0,5 чайної ложки солі
- 2 зубчики часнику
- пів пучечка свіжої зелені
- чорний мелений перець (за смаком)
- олія (для смаження)
Для рулетиків:
- 1 яйце
- 80—100 г борошна
- чверть чайної ложки солі
- 1 плавлений сирок (90—100 г)
Приготувати 1,5—2 л м’ясного бульйону. Поки він вариться, нарізати дрібними кубиками цибулину, моркву натерти на крупній тертушці, картоплю нарізати соломкою. На сковороду налити трохи олії. Обсмажити до золотавого кольору цибулю. Додати моркву, тушкувати під кришкою до м’якості. У готовий бульйон викласти картоплю, варити 5 хв. (до напівготовності). Додати моркву з цибулею. Посолити й поперчити. Варити овочі до готовності.
За цей час приготувати рулетики. У миску вбити яйце, додати трохи солі. Всипати борошно та замісити тісто (борошна може знадобитися трохи більше або менше). Тісто має вийти однорідним, не липнути до рук.
Трохи більш тугим, ніж на пельмені. Розкачати в тонкий прямокутник, як на пельмені. Сир натерти на середній тертушці та розподілити по пласту тіста. Згорнути рулетом. Добре защипнути край і ущільнити, щоб рулетики не розпалися при варінні. Нарізати на порційні шматочки приблизно 1 см завширшки. Додати рулетики в каструлю з готовими овочами та варити хвилин 5 до готовності рулетів. У результаті сирок розплавиться і додасть супу вершкового і кремового смаку, а самі галушки вийдуть дуже ніжними. Під кінець додати нарізані дрібно часник і зелень. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 5—7 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.