Якщо восени вам мало світла та тепла, варто запалити промінчик світла в оселі. Проте вам здається, що запах ароматичних свічок вивітрюється, щойно погасите полум’я? Кілька секретів, щоб насолоджуватися їх ароматом довго.
- Обріжте гніт. Це треба робити перед кожним використанням — видаляти згорілий край. Так уникнете тління гнотика, яке зазвичай і дає неприємний запах, коли задуваєте свічку.
- Занадто довгий гніт — це ще й основна причина плям кіптяви на свічнику. Його вкорочення допоможе утримати полум’я під контролем, свічка не буде потріскувати.
- Свічки не можна задувати, бо наступного разу до аромату приєднається запах тліючого гнота. Можна накрити кришечкою, і полум’я саме згасне за кілька секунд без доступу кисню.
- Якщо використовуєте ароматичну свічку під час сімейної вечері, переконайтеся, що вона не заглушить запах їжі.
- Чи достатньо у вас свічок, щоб аромат міг заповнити кімнату? У великій вітальні може знадобитися 3—4 для створення стійкого запаху.
- Завжди запалюйте свічку не менш ніж на годину, щоб парафін або віск підтанув, а для випаровування запаху олій було достатньо часу.
- Запахи здатні створити потрібний настрій в оселі. «Утеплити» холодне приміщення можна завдяки ароматам кави, шоколаду, кориці та інших прянощів. Це можуть бути як ароматичні свічки, олії, так і продукти.
Експерт з ароматерапії Вікторія НАГАЙКО.