Ви помітили, що своєю формою суцвіття цвітної капусти трохи нагадують курячі крильця? А спеції перетворюють її на чудову закуску.
- невелика цвітна капуста
- 2 яйця
- 30 мл молока
- 0,5 чайної ложки солі
- 1 чайна ложка паприки
- 2 чайні ложки часникового порошку
- 2 столові ложки борошна (і ще трохи для панірування)
- панірувальні сухарі
- олія (для смаження)
Капусту розібрати на невеликі суцвіття. Викласти в підсолену киплячу воду. Готувати з моменту закипання близько 6 хв. Якщо хочете, щоб капуста зберегла білий колір, додайте у воду 1 чайну ложку соку лимона. Також для аромату можна покласти лавровий листок і духмяний перець. Готові суцвіття відкинути на друшляк, остудити. Для кляру збити яйця, додати молоко та борошно, сіль, паприку та часниковий порошок. Ретельно перемішати. Виходить негуста суміш, яка, на відміну від кляру з одних яєць, не стікає з суцвіть, а добре їх обволікає. Кляр повинен бути не надто густий і не дуже рідкий, тобто такий, щоб добре налипав на суцвіття. Якщо рідкий — підсипати борошна, густий — додати молока. Суцвіття обкачати спочатку в борошні. Наколоти на виделку та по одному опускати в кляр. Потім акуратно з усіх боків запанірувати в сухарях. Підготовлені суцвіття викласти на розігріту сковорідку з олією та обсмажити на середньому вогні з усіх боків до рум’яної скоринки.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.