Сирна заварна паска від Євгена Клопотенка - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Сирна заварна паска від Євгена Клопотенка

22 Квітня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Сирна заварна паска від Євгена Клопотенка
0
Поділилося
135
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Сирний варіант паски формується у спеціальних пластикових або дерев’яних формах. Та якщо у вас такої немає — не біда. Скористайтеся будь-якою відповідною ємністю, наприклад, ситом чи друшляком. Обіцяю, буде божественно смачно.

  • 700 г кисломолочного сиру
  • 350 мл вершків (не менше 30% жирності)
  • яєчних жовтків
  • 150 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 1 лимон
  • 50–75 г мигдалю (смаженого)
  • 1 дрібка солі

Для сирної паски потрібен доволі сухий і жирний сир. Якщо недостатньо сухий, необхідно його обгорнути в марлевий мішечок і поставити під прес на ніч, щоб стекла вода, і тільки потім приступати до приготування сирної паски. Для отримання легкої кремової консистенції перетріть сир через сито або перебийте блендером.

З’єднайте в мисці жовтки з цукром і ванільним цукром. Добре перетріть віночком до білого кольору. Налийте в сотейник вершки (200 мл) і прогрійте на невеликому вогні при постійному помішуванні до появи пари над поверхнею. Потім перелийте вершки в миску до жовтків і добре перемішайте віночком. Поверніть отриману суміш у сотейник. На маленькому вогні при постійному помішуванні заваріть суміш до легкого загусання. Має вийти консистенція рідкої сметани. Додайте до сирної маси заварені жовтки та розм’якшене вершкове масло. Добре перемішайте до повного об’єднання інгредієнтів. На цьому етапі можете за бажанням додати цедру лимона або апельсина, натерту на дрібній тертушці. Цедра додасть пасці приємного цитрусового аромату. Решту вершків (150 мл) збийте міксером до щільних стійких піків. Дуже акуратно вмішайте вершки у сирну масу за допомогою лопатки. Мигдаль крупно порубайте ножем і додайте до маси. Знову перемішайте, щоб горіхи рівномірно розподілилися. Мигдаль можна замінити родзинками або іншими улюбленими цукатами та горіхами. Форму для паски вистеліть марлею в два шари та наповніть сирною масою. Поставте в холодильник мінімум на 6 год., щоб маса застигла. Готову сирну паску переверніть на блюдо, приберіть марлю і прикрасьте на свій смак.

 

Попередня публікація

Лимонна вербена для чаю

Наступна публікація

Про субсидії, соціальну допомогу та інші виплати від держави

Схожі публікації

Кабачкові оладки з фаршем
Кухонні університети

Кабачкові оладки з фаршем

7 Серпня, 2025
Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління
Кухонні університети

Хрумкі огірочки: рецепт, який передається з покоління в покоління

4 Серпня, 2025
Нічна вівсянка на ряжанці
Кухонні університети

Нічна вівсянка на ряжанці

30 Липня, 2025
Швидкий пиріг із літніми ягодами
Кухонні університети

Швидкий пиріг із літніми ягодами

24 Липня, 2025
Печінковий торт з домашнім майонезом
Кухонні університети

Печінковий торт з домашнім майонезом

16 Липня, 2025
Кабачкова «Вежа»
Кухонні університети

Кабачкова «Вежа»

15 Липня, 2025
Наступна публікація
Про субсидії, соціальну допомогу та інші виплати від держави

Про субсидії, соціальну допомогу та інші виплати від держави

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

6 Вересня, 2025
Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

29 Серпня, 2025
Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

29 Серпня, 2025
Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

15 Серпня, 2025

Останні публікації

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

Ферстаппен проїхав найшвидше коло в історії Формули-1

6 Вересня, 2025
Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

Костянтин Оборін: «Мені українську державу треба захистити від ворога!»

29 Серпня, 2025
Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

Сестри Тельнюк: “Маємо одважність і сміливість жити”

29 Серпня, 2025
Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

Україна здобула першу медаль у спортивній аеробіці на Всесвітніх іграх-2025

15 Серпня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти