Незважаючи на те, що в салаті немає м’ясного інгредієнта, він буде доволі ситний завдяки квасолі — джерела рослинного білка й енергії для нашого організму. Та водночас легким і соковитим, адже більшу частину становлять свіжі хрумкі овочі.
САЛАТ:
- маленька головка пекінської капусти (або молодої білоголової)
- 3 свіжих огірки
- 4 варених яйця
- банка білої консервованої квасолі (близько 400 г)
- сіль і чорний мелений перець (за смаком)
МАЙОНЕЗ:
- маленьке яйце
- 100—120 мл олії без запаху
- чверть чайної ложки солі
- дрібка цукру
- чверть чайної ложки гірчиці
- чверть чайної ложки соку лимона (за бажанням)
Огірки нарізати чвертькільцями. Капусту нашаткувати. Навесні замість пекінської капусти можна взяти ранню молоду — вона така ж делікатна, ніжна й соковита. Яйця подрібнити кубиками. Цибулю дрібно нарізати. Змішати все з квасолею в салатнику.
Для майонезу яйце вимити з харчовою содою. Вбити в чашку. Збивати блендером 30 сек. Дуже тонкою цівкою влити олію, збиваючи. Додати сіль, цукор, гірчицю й сік лимона. Збивати 10 сек. Заправити салат майонезом, додати за смаком сіль і чорний мелений перець, перемішати. Готуйте салат безпосередньо перед подачею, щоб овочі не пустили багато соку.
Порада: якщо приготовлений майонез вийшов рідким, додайте ще трохи олії та збийте дві секунди до загусання. Саме від олії залежить його густота.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.