Поповніть скарбничку рецептів зимових салатів. Яскравий, пікантний, з легким ароматом часнику і копченостей — салат із червоноголової капусти з додаванням ковбасного сиру.
* 250 г червоноголової капусти
* 150 г ковбасного сиру
* 3 круто зварених яйця
* середній зубчик часнику
* сіль (за смаком)
* чорний мелений перець (за смаком)
Майонез:
* невелике яйце
* 120 мл олії
* чверть чайної ложки солі
* чверть чайної ложки цукру
* чайна ложка соку лимона (за бажанням)
* 0,5 чайної ложки готової гірчиці (за бажанням)
Капусту тонко нашаткувати. Оскільки у неї більш жорсткі листя, то дуже добре пом’яти. Або можна викласти капусту в друшляк, обдати окропом і відразу облити холодною водою. Потім віджати зайву вологу. Сир і яйця натерти на крупній тертушці, часник — на найдрібнішій. З’єднати все в салатнику, трохи посолити та поперчити. Для майонезу яйце вимити з харчовою содою. Вбити в чашку. Трохи збити блендером на піну (кілька сек.). Не припиняючи збивати, дуже-дуже тонкою цівкою влити олію. Якщо увіллєте відразу всю, майонез буде рідким. Потім всипати сіль і цукор, трохи збити. Додати сік лимона та гірчицю, ще трохи збити. Заправити салат майонезом.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.