Часник дав стрілку. Що приготуємо? - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Часник дав стрілку. Що приготуємо?

26 Червня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Часник дав стрілку. Що приготуємо?
0
Поділилося
88
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Городники знають, що стрілки часнику необхідно зрізати, щоб цей пікантний овоч був великим і міцним. Таким чином ще до його дозрівання збираємо чудовий вітамінний урожай! Що ж приготувати із зелені, щоб домашні з’їли свої порції і попросили добавки? Багато чого, та ще й на зиму залишиться!

ДИВО-ОМЛЕТ ІЗ ПІКАНТНОЮ СКОРИНКОЮ

На одну порцію: 2 жмені порізаних стрілок часнику; 2 яйця; столова ложка подрібненого кропу; 2 столові ложки тертого сиру; вершкове масло; сіль (за смаком); чорний мелений перець (за смаком).

Стрілки порізати завдовжки 3–4 см. Масло розігріти, викласти стрілки. Тушкувати протягом 10 хв. на дуже-дуже повільному вогні, не даючи утворитися скоринці. Чому масло потрібно саме вершкове? Воно надає цій зелені в процесі тушкування м’якість і неповторний смак! Доки тушкується зелень, яйця збити в мисці з сіллю, перцем та зеленню. Залити тушковані стрілки яєчною масою. Дати схопитися білку, перевернути. Притрусити сиром, накрити кришкою. Готувати приблизно 2 хв., доки розплавиться сир.

«ЯК ГРИБОЧКИ»

500 г стрілок часнику; 2 середні цибулини; 100 г сметани; сіль (за смаком); чорний мелений перець (за смаком); 30 г вершкового масла; 30 г олії; невеликий лавровий листок.

Порізати стрілки на шматочки завдовжки 5–7 см (вага вказана в уже підготовленому вигляді). Проварити до м’якості в підсоленій воді 5 хв. разом із лавровим листком. Відкинути на друшляк, дати стекти воді. Цибулю нарізати великими кубиками. Обсмажити на суміші масел до золотавої скоринки, підсолити. Додати стрілки до цибулі, поперчити, перемішати і обсмажувати 5 хв., помішуючи. За необхідності досолити. Додати сметану і тушкувати 5–7 хв. Можна їсти як закуску, що дуже нагадує смажені грибочки, подавати на гарнір, а також використовувати як начинку для пирогів та пиріжків.

ХОЛОДНА ЗАКУСКА З САЛОМ

500 г стрілок часнику; 250–300 г свіжого сала; чайна ложка солі без верху (або за смаком).

Пропустити через м’ясорубку зелень та сало. Посолити, добре перемішати суміш. Викласти часникову масу в контейнер, поставити в морозилку до охолодження. Свіжу, ароматну закуску добре намастити на чорний хлібець та з борщиком — смакота!

Ось такі виходять доволі прості, проте дуже смачні страви. Шкода, що це буває лише раз на рік.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

 

Попередня публікація

5 дієвих порад, як охолодити дім у спеку

Наступна публікація

28 червня – День Конституції України. Вільна та нація, яка знає свою історію!

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
28 червня – День Конституції України. Вільна та нація, яка знає свою історію!

28 червня – День Конституції України. Вільна та нація, яка знає свою історію!

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти