Селера й справді універсальна — не лише до столу, а й до аптечки. Наприклад, салат із нею поліпшує потенцію, помічна при аденомі простати, простатиті.
До 100 г потертого на тертушці з великими отворами кореня селери додайте 20 гарбузових насінин, столову ложку квіткового пилку, трохи олії (краще оливкової) або майонезу.
Пилок, зібраний із різнотрав’я, купуйте у спеціалізованих магазинах. Що більше в ньому барв, то багатший він на мікроелементи.
А тим, хто хворіє на остеохондроз, раджу пити відвар із кореневищ та зелені петрушки й селери.
Порізати по 100 г сировини, залити 0,5 л води і варити 10 хв. Вичавити сік лимона і додати 2—3 столові ложки меду. Випити протягом дня невеликими дозами.
Під час лікування бажано вживати лише рослинну їжу. Це сприятиме виведенню солей з організму.
Олена СВІТКО, кандидат біологічних наук.