Ця традиційна проста американська закуска, що з’явилася у відомій мережі ресторанів, має прихильників у всьому світі. І це не дивно. Картопляні «шкірки» — проста, але незвичайно смачна страва.
- 4–6 картоплин
- по 100 г твердого сиру та бекону
- 50 г густої сметани
- зелень
- олія
- сіль
Картоплю зі шкіржою ретельно вимити. Змастити олією і запікати 30–40 хв. (до м’якості) у розігрітій до 200 градусів духовці, вийняти і дати злегка охолонути. Розрізати кожну картоплину вздовж на дві частини і ложкою вийняти м’якоть, залишивши трохи на шкірці. Змастити зсередини невеликою кількістю олії, посолити і поставити у духовку ще на 7–10 хв., щоб картопля запеклася до хрусткої скоринки. Бекон не надто дрібно нарізати, обсмажити. Дістати картопляні шкірки з духовки, викласти у кожну трохи бекону, зверху — тертий сир. Поставити шкірки у духовку хвилин на 5, давши сиру розплавитися. Дістати з духовки, викласти у кожну по столовій ложці сметани, притрусити рубленою зеленню.
Діана ШЕПЕЛЬ.