Оригінальний спосіб подати м’ясні рулетики з сирною начинкою — на дерев’яних шпажках. Так само можна подати навіть прості котлетки, і на столі — відчувається свято!
- 400 г курячого філе
- 100 г твердого сиру
- вершкове масло (в начинку)
- яйце
- зелена цибуля (для оздоблення)
- столова ложка подрібненого кропу
- панірувальні сухарі
- борошно
- чорний мелений перець
- сіль
- олія (для смаження)
- дерев’яні шпажки
Куряче філе нарізати на пластини. Відбити, щоб вийшли відбивні розміром трохи менші за долоні, посолити. Для начинки сир середньо натерти, поперчити, додати кріп, перемішати. Викласти на один край по чайній ложці начинки і маленький шматочок вершкового масла (воно додасть курячому філе соковитості). Згорнути в невеликі рулетики. Яйце збовтати з дрібкою солі. Рулетики щедро обваляти в борошні. Вмочити в яйце. Запанірувати в сухарях. Викласти на сковороду з розігрітою олією, рівномірно обсмажити на середньому вогні з усіх боків до рум’яності.
Для оздоблення закуски у вигляді очерету довгі шпажки оформити цибулею і насадити рулетики. Багато господинь стикаються з тим, що на святковому столі не вистачає місця для страв, а закуску «Очерет» можна подати у склянці або вазочці, тож вона економить місце.
Діана ШЕПЕЛЬ.