Таку оригінальну назву маринована білоголова капуста, напевне, отримала завдяки схожості з рожевими квітковими пелюстками. У готовому вигляді виходить приблизно 3 л, але якщо це забагато для вас, можете брати продуктів удвічі менше.
- 1,2 кг капусти
- 200 г буряка
- 100 г моркви
- 5 зубчиків часнику
- 6 столових ложок олії
Маринад:
- 1 л води
- 200 мл оцту (9%)
- 2 столові ложки солі
- 90 г цукру
- чайна ложка чорного перцю горошком
- 3 лаврові листки
Воду закип’ятити з лавровим листом, перцем. Додати цукор, сіль, остудити до теплого стану. Капусту нарізати шматочками приблизно 4–5 см (качан вирізати). Буряк і моркву нарізати брусочками, часник — пластинками. На дно 3-літрової банки викласти шар капусти. Зверху покласти кілька брусків буряка, моркви і кілька пластинок часнику. У такий спосіб заповнити банку, чергуючи шари, придавити рукою. Налити олію. До маринаду додати оцет, перемішати. Залити маринадом капусту разом з перцем і лавровим листом. Прикрити кришкою, але не щільно, залишити за кімнатної температури на 2 доби. Переставити в холодильник ще на добу — і капуста готова. З часом ця закуска стане ще смачнішою — особливо на 4–5 день.
Діана ШЕПЕЛЬ.