Ці тоненькі ароматні млинчики зовсім не з фруктовою начинкою, як могли подумати, — подрібнені свіжі яблука додаються просто в тісто.
- 1 велике яблуко (або 2 дрібних)
- 450 мл молока
- 180–200 г борошна
- 3 яйця
- 2 столові ложки олії (в тісто)
- 1,5 столові ложки цукру
- чверть чайної ложки солі
- дрібка ваніліну
- шматочок вершкового масла (для змащення).
Вбити в миску яйця, додати сіль, цукор і ванілін. Збити злегка все вінчиком. Всипати просіяне борошно та налити половину молока. Перемішати, щоб вийшло однорідне, доволі густе тісто без грудочок. Налити другу половину молока та ще раз все ретельно перемішати, щоб всі інгредієнти з’єдналися. В кінці налити олію без запаху і просто вмішати її ложкою в тісто. Залишити тісто за кімнатної температури постояти хвилин 10—15, щоб борошно набухло. Очищене яблуко подрібнити на середній тертушці. Перекласти в тісто і все ретельно перемішати виделкою — тісто виходить доволі рідким. Випікати млинчики на вогні трохи нижче середнього до рум’яності (для першого млинчика можна змастити сковорідку олією). Готові млинці за бажанні можна змастити вершковим маслом, щоб вони були ще ніжнішими та ароматнішими.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.