Звучить смачно — чи не так? Суп легкий, але при цьому дуже ситний. А ще такий апетитний, який з покупною вермішеллю нізащо не зварите. У магазинах зараз такий величезний вибір макаронних виробів, що мало хто готує локшину власноруч. Але радимо вам — спробуйте! Напрочуд ніжний смак домашньої локшини і задоволення від процесу приготування того варті.
На 2 л води:
* куряча грудка (300 г)
* 4 середні картоплини
* середня цибулина
* середня морква
* сіль
* чорний мелений перець
* олія
* зелень
* столова ложка вершкового масла
Для локшини:
* 1 яйце
* чверть чайної ложки солі
* 1 чайна ложка олії
* 80–100 г борошна
Для локшини змішати яйце, сіль та олію, а потім поступово підсипати муку. Замісити круте тісто — вимішувати 10 хв., дати відпочити 10 хв. Розкачати його в тонкий пласт. Посипати тісто борошном. Згорнути в рулетик і нарізати смужками шириною приблизно 0,5 см. Залишити на столі, щоб локшина підсохла. Для фрикадельок перекрутити м’ясо разом з четвертинками цибулини на м’ясорубці. Всипати 0,5 чайної ложки солі та чверть чайної ложки чорного меленого перцю, перемішати. Вологими руками сформувати фрикадельки розміром з волоський горіх. Решту цибулі нарізати маленькими кубиками. Моркву натерти на крупній тертушці. Обсмажити на розігрітій олії цибулю до золотистого кольору, викласти на тарілку. До м’якості обсмажити моркву. Воду закип’ятити. Додати засмажку, проварити 5 хв. Викласти нарізану кубиками картоплю, варити 7 хв. Занурити фрикадельки, варити 7 хв. Додати чайну ложку солі, чверть чайної ложки перцю. Потім викласти локшину (зайве борошно обов’язково струсити, інакше суп буде мутним) і варити ще 5 хв. Зняти каструлю з вогню, додати рублену зелень і вершкове масло, дати настоятися під кришкою 4–5 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.