Чудове поєднання смажених кабачків зі свіжими помідорами. Плюс — пряна заправка, а юшка в салаті — смакота! Щоб зрозуміти, наскільки це смачно, треба просто приготувати.
- середній кабачок (400 г)
- 2 середні помідори
- чверть чайної ложки солі
- чорний мелений перець (за смаком)
- 1 столова ложка оцту (9%)
- 2—3 великі зубчики часнику
- зелень (за смаком)
- олія
Кабачок нарізати кружальцями. Розігріти в сковорідці олію. Викласти кабачок. Обсмажити до золотавості з обох боків. Солити на цьому етапі не потрібно. Викласти обсмажені кабачки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Дати охолонути. Розрізати кружальця на 4 частини. Викласти в миску. Крупно нарізати помідори. Додати до кабачків. Дрібно посікти часник і зелень. Викласти до овочів, перемішати. Посолити та поперчити за смаком. Влити оцет (можна замінити 2—3 столовими ложками свіжовичавленого соку лимона). Обережно перемішати та поставити в холодильник на 20—30 хв., щоб овочі настоялися та аромати перемішалися.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.