Ця смачна закуска-салат готується дуже просто. Що довше стоїть, то смачнішою стає, а потім і до шашлику, і відварної молодої картоплі — просто смакота!
* 700 г помідорів
* невеликий пучок кропу
* 1 солодкий червоний перець
* 3–4 зубчики часнику
* 0,5 чайної ложки солодкої паприки
* 4 столові ложки олії
* чайна ложка солі
* 2 чайні ложки цукру
* чорний мелений перець (за смаком)
Перець очистити від насіння. Перекрутити на м’ясорубці або подрібнити блендером. Додати пропущений через часникодавку часник. Всипати сіль, цукор і перець. Влити олію, добре перемішати — заливка готова. Помідори розрізати на 4–6 частин. Скласти в ємність. Полити заливкою. Додати подрібнений кріп. Акуратно перемішати. Дати постояти хоча б 2 год. в холодильнику. Але якщо залишите на ніч, помідори ще краще просочаться маринадом і будуть набагато смачнішими.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.