Іноді буває так — наварили гречаної каші, а в результаті хтось не поїв або з’їв менше, ніж це передбачалося. Таким чином, вона залишається, а на другий день кашу їсти вже нікому не хочеться. Замість того, щоб запихати в себе через силу або викидати, з неї можна щось приготувати. Та таке, щоб захотілося спробувати всім. Наприклад, смачні та ситні гречані оладки. Їх можна подавати з овочевим салатом або просто зі сметаною.
- 150 г вареної гречки
- 100 г сметани
- 2 невеликих яйця
- пів пучечка зеленої цибулі
- 30 г борошна
- сіль (за смаком)
- олія (для смаження)
Гречану кашу перекрутити на м’ясорубці. У глибокій мисці змішати яйця, сіль і сметану. Добре вимісити до однорідності. Додати гречку та дрібно нарізану цибулю, перемішати. Всипати борошно, добре перемішати все разом, щоб не було грудочок. Якщо тісто здасться вам дещо рідким (це залежить від густоти сметани та розміру яєць), можна додати трохи більше борошна. За бажання, для більшої ситності, до страви можна додати напівтвердий сир, але грамів 100, не більше. У великій сковороді на середньому вогні розігріти олію, так, щоб ледь вкривала дно. Викласти порціями оладки, смажити, поки поверхня почне «схоплюватися», перевернути на інший бік і смажити до готовності. Приблизно по 3—4 хв. з обох боків. Так посмажити всі оладки, викладаючи на тарілку, застелену паперовим рушником. Подавати гречані млинці гарячими, зі сметаною і свіжою зеленою цибулею.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.