Приготуйте духмяний домашній квас, адже його смак ніколи не зрівняється з покупним!
* 1 кг житнього хліба
* 6–8 л води
* по 25 г дріжджів і сушеної м’яти
* 200 г цукру
* 50 г родзинок
Хліб нарізати, підсушити у духовці, покласти у каструлю, залити окропом, накрити і дати постояти 3–4 год. Процідити, додати попередньо розведені відваром дріжджі, цукор і м’яту. Накрити кришкою, залишити для бродіння на 5–6 год. Коли почне пінитися, процідити, розлити його по пляшках, покласти у кожну 2–3 родзинки і закупорити. Витримати 2–3 дні на холоді, поклавши пляшки горизонтально. Для надання йому особливого смаку можна додати трохи меду.
Діана ШЕПЕЛЬ.