Домашня шинка: 3 рецепти на будь-який смак - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Домашня шинка: 3 рецепти на будь-який смак

6 Січня, 2023
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Домашня шинка: 3 рецепти на будь-який смак

Christmas baked ham, served on the old plate. Spruce twigs all around. Top view.

0
Поділилося
1.1k
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Скибочка українського хліба, шматок ароматної та ніжної домашньої шинки, ложечка пікантної гірчиці або хрону, зелена цибулька… Смакота!

«ШАШЛИЧНА»

Обирайте свої улюблені приправи до шашлику та запікайте соковиту шинку в духовці.

1,5 кг свинини (грудинка); 2 л води; 3 столові ложки солі; 1 столова ложка приправи для шашлику; 3—4 середні лаврові листки; по 1 чайній ложці насіння гірчиці та коріандру.

Перед запіканням: 1 велика головка часнику; 1 столова ложка приправи для шашлику.

Для надання кольору: 1 столова ложка копченої паприки; 1 чайна ложка меду.

В каструлю налити воду, додати сіль, приправу для шашлику, лавровий лист, коріандр і гірчицю, перемішати, поставити на вогонь. Щойно закипить, вогонь зменшити, проварити 5 хв., зняти з плити, дати охолонути. Занурити грудинку в розсіл, закрити кришкою, залишити маринуватися на добу в холодильнику.

В мисочці змішати вичавлений часник і приправу для шашлику. Грудинку обсушити, натерти спеціями. Щільно загорнути у фольгу, краще у два шари. Викласти на деко, поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати 1 год.

У мисці змішати копчену паприку та мед. Дістати грудинку з духовки, розгорнути фольгу. До медово паприкової суміші додати сік, що виділився з м’яса, довести до консистенції рідкої сметани. Пензликом нанести зверху на м’ясо медово-паприкову суміш — так воно набуде красивого кольору. Поставити в духовку, запікати при 180 градусах 10 хв. Дістати, шматочки перевернути, змастити з іншого боку. Знову поставити в духовку на 10 хв.

Дістати, сік, що виділився, злити. Загорнути у фольгу, дати охолонути за кімнатної температури, потім — у холодильник до повного охолодження.

ВАРЕНА В ЦИБУЛЕВОМУ ЛУШПИННІ

Готуємо шинку в цибулинні без використання духовки, на вигляд вона — мов копчена. Що більше лушпиння, то насиченіший колір.

600 г свинини (грудинки); 1 л води; 2 жменьки цибулиння; 100 г солі; 2 великі лаврові листки; 5 горошин духмяного перцю; 3 горошини чорного перцю; 6 великих зубчиків часнику.

В каструлю викласти чисте цибулиння, залити водою, довести до кипіння. Додати сіль, лаврові листки, перець. Викласти грудинку, дати закипіти, зменшити вогонь, варити 40 хв. Через 20 хв. після кипіння додати до м’яса 3 зубчики часнику, нарізаного пластинками. Зняти з вогню, «укутати» грудинку лушпинням, щоб поверхня м’яса профарбувалася рівномірно. Так залишити до повного охолодження. Поставити на ніч у холодильник. Далі дістати з розсолу, обсушити паперовими рушниками. Натерти м’ясо вичавленим часником, загорнути у фольгу, дати просочитися ароматом принаймні 2 год. у холодильнику.

«ФІРМОВА»

Шинка у майонезному маринаді, яка вариться в каструлі у мішечках для запікання.

1—1,5 кг свинини (грудинки). Для маринаду: 1—2 столові ложки майонезу; головка часнику; по 1 чайній ложці чорного меленого перцю та солодкої паприки; по 0,5 чайної ложки червоного меленого перцю та сухої петрушки (або кропу); 2 столові ложки солі.

По 1 шт. гвоздики, лаврового листка, духмяного та чорного перцю горошком у кожний пакет.

Грудинку нарізати шматками 10—15 см завдовжки. Для маринаду часник перетерти з сіллю. Змішати часникову суміш із майонезом, меленим перцем, паприкою та петрушкою. Щедро змастити м’ясо маринадом. Розкласти шматки по окремих пакетах для запікання, в кожен додати по 1 шт. гвоздики, духмяного та чорного перцю горошком і шматочки лаврового листка. Міцно зав’язати пакети, випустивши повітря. (Для надійності краще покласти в два пакети). У велику каструлю набрати воду. Викласти в неї пакети з м’ясом. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити під кришкою на дуже повільному вогні 1,5 год. Дати охолонути в каструлі. Розрізати пакети, з грудинки зчистити залишки маринаду, трохи обсушити. Викласти м’ясо в герметичну ємність, поставити в холодильник на 6—8 год.

Готувавла Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Норма кальцію та 7 способів її отримати

Наступна публікація

Римма Зюбіна: "Живіть, поки є життя"

Схожі публікації

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
Млинці на сухому молоці
Кухонні університети

Млинці на сухому молоці

15 Травня, 2025
Котлети з варених яєць
Кухонні університети

Котлети з варених яєць

14 Травня, 2025
Відбивні в сметанно-гірчичному соусі
Кухонні університети

Відбивні в сметанно-гірчичному соусі

13 Травня, 2025
Омлет із начинкою з кисломолочного сиру
Кухонні університети

Омлет із начинкою з кисломолочного сиру

12 Травня, 2025
Рисово-кокосові биточки на десерт
Кухонні університети

Рисово-кокосові биточки на десерт

9 Травня, 2025
Наступна публікація
Римма Зюбіна: “Живіть, поки є життя”

Римма Зюбіна: "Живіть, поки є життя"

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

16 Травня, 2025
Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

16 Травня, 2025
Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

16 Травня, 2025

Останні публікації

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

Молода капуста запечена з йогуртовим соусом за рецептом Євгена Клопотенка

16 Травня, 2025
У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

У травні ще є час посіяти багаторічні овочі

16 Травня, 2025
Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

Судинна пухлина: чим небезпечні червоні вузлики на шкірі

16 Травня, 2025
Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

Коли догляд за дитиною зараховують до страхового стажу

16 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти