Їх ще називають «сухими чебуреками», бо смажаться на сковороді без олії, замішані на заварному тісті. Якщо їх посмажити на олії, то вийдуть пузирчастими.
ТІСТО:
* 400 г борошна
* 250 мл окропу
* чайна ложка солі
* 3 столові ложки олії
* шматочок вершкового масла (для змащення)
НАЧИНКА:
* 400 г фаршу
* 60 мл води
* середня цибулина
* 2–3 зубчики часнику
* 0,5 чайної ложки солі
* чверть чайної ложки чорного меленого перцю
Для тіста в миску просіяти борошно, всипати сіль, додати олію. Влити окріп, швидко перемішати виделкою. Коли трохи охолоне, перекласти на стіл, вимісити руками — тісто виходить м’яким, не липне до рук. Покласти в пакет і відправити в холодильник на 30 хв.
Для начинки змішати фарш, подрібнені цибулю і часник. Всипати сіль, перець. Додати холодну воду. Добре перемішати.
Тісто розділити на 10–11 частин, скачати в кульки. Розкачати кожну тонким колом (3–4 мм). На одній половині розподілити тонким шаром столову ложку фаршу. Накрити другою половиною і заліпити краї (як вареники). Для фігурного краю пройтися по ньому виделкою. Сковороду добре розігріти. Викласти чебуреки, накрити кришкою. Смажити на середньому вогні по 3–4 хв. з кожного боку. Готові чебуреки викладати на тарілку і змащувати вершковим маслом з обох боків. Доки смажаться інші, готові чебуреки тримайте під кришкою, щоб не охололи.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.