Смажені синенькі в духмяному овочевому маринаді з перцю, часнику та зелені.
- 1 кг невеликих баклажанів
- 1 склянка олії
- 1,5 чайних ложки солі.
Маринад:
- 500 г червоного солодкого перцю
- 50 г часнику
- 1 пучечок петрушки
- 1 пучечок кропу
- невелика гостра перчина
- 3 столові ложки оцту (9%)
- 1,5 чайних ложки цукру
- 1,5 чайних ложки солі.
Баклажани зі шкіркою нарізати кружальцями (1 см). Перекласти в миску, посолити, перемішати. Залишити на 1 год. За цей час вони пустять багато соку.
Для овочевого маринаду солодкий та гострий перець, часник перекрутити на м’ясорубці. Перекласти в каструлю. Туди ж додати подрібнену зелень. Далі — оцет, цукор, сіль. Перемішати. З баклажанів злити сік. Промокнути кружальця рушником. Частинами обсмажити до золотавості. У три баночки по 0,5 л викласти кілька кружалець баклажанів, залити 1—2 столовими ложками маринаду.
Таким чином заповнити всі банки. Їх необхідно стерилізувати: поставити в каструлю (попередньо застелити дно тканиною, щоб скло не луснуло), залити водою по плічка банок. Щойно вода закипить, стерилізувати на помірному вогні 15 хв. Одразу закрити під ключ. Зберігати можна за кімнатної температури.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.