Англійська класика - меренговий десерт з вершками та полуницею - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Англійська класика — меренговий десерт з вершками та полуницею

31 Травня, 2024
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Англійська класика — меренговий десерт з вершками та полуницею
0
Поділилося
194
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Десерт «Eton mess» (у перекладі «ітонський безлад») традиційно подають в англійському місті Ітон у літній період. За легендою, якось кухар приготував меренговий торт зі збитими вершками та ягодами, але під час перевезення торт поламався і розкришився, і кухар, недовго думаючи, розклав його по склянках. Так і вийшов десерт: хрустке безе, соковита ароматна ягода та ніжні збиті вершки — райське задоволення.

На 3 склянки по 300 мл:

  •  300 г полуниці
  •  250 г вершків (30–35%)
  •  140 г дрібного цукру
  •  2 яєчні білки (60 г)
  •  дрібка солі

Для безе в миску викласти холодні білки та сіль. Збити міксером на пухку пінку. Поступово всипати тоненькою цівкою цукор, продовжувати збивати міксером на щільну піну. Цукор має повністю розчинитися. За допомогою кондитерського мішка відсадити невеликі заготовки на застелене пергаментом деко (можна викладати звичайною ложкою або спекти цілий пласт, а потім поламати на частини). Поставити в розігріту до 100 градусів духовку. Сушити приблизно 1–2 год. Час може суттєво відрізнятися для різних духовок. Періодично перевіряти готовність безе. Готове легко відходить від пергаменту, кришиться при розламуванні. Якщо у вас безе липке та тягуче всередині — надто висока температура в духовці. Дати безе повністю охолонути.

Полуницю промити, просушити. Нарізати шматочками. Насипати 1 столову ложку цукру. Перемішати, залишити на столі, щоб ягоди трохи пустили сік.

Холодні вершки збити міксером на оборотах трохи вище за середні до м’яких піків (має бути чіткий слід від віночка). Якщо увімкнути високу швидкість, можна перебити вершки, отримавши вершкове масло й сироватку. Для зручності перекласти збиті вершки в кондитерський мішок з будь-якою насадкою або без неї. Якщо немає мішка, розкладайте вершки ложечкою.

Залишається зібрати десерт — для цього підійдуть порційні креманки, вазочки або прозорі склянки. Перший шар — безе, яке треба поламати невеликими шматками. Далі — полуниця. Третій шар — збиті вершки. Таким чином, чергуючи, наповнити склянки. Останній шар — збиті вершки. Прикрасити десерт полуницею та листочками м’яти. Подавати одразу, щоб безе не розмокло.

Попередня публікація

Чи є гріхом куріння?

Наступна публікація

Інформацію про відключення світла отримуйте з офіційних джерел

Схожі публікації

Ідеальне тісто для піци як у піцерії
Рецепти страв

Ідеальне тісто для піци як у піцерії

7 Грудня, 2025
Заварні пиріжки з капустою
Рецепти страв

Заварні пиріжки з капустою

7 Грудня, 2025
Запечений гарбуз у салаті
Рецепти страв

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times
Рецепти страв

Сливовий пиріг за рецептом газети The New York Times

29 Листопада, 2025
Цукати натуральні й ароматні
Рецепти страв

Цукати натуральні й ароматні

23 Листопада, 2025
Карпатська грибна юшка
Рецепти страв

Карпатська грибна юшка

23 Листопада, 2025
Наступна публікація
Інформацію про відключення світла отримуйте з офіційних джерел

Інформацію про відключення світла отримуйте з офіційних джерел

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Калину зберігають у кетягах

Калину зберігають у кетягах

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Калину зберігають у кетягах

Калину зберігають у кетягах

9 Грудня, 2025
Щоб бути готовими до екстреної зупинки ліфта

Щоб бути готовими до екстреної зупинки ліфта

9 Грудня, 2025
Нирки мовчать. Але вони запам’ятовують усе!

Печінка. Серце. Гормони. Сім простих кроків до відновлення

8 Грудня, 2025
Статус інвалідності пораненим мешканцям деокупованих територій

Статус інвалідності пораненим мешканцям деокупованих територій

8 Грудня, 2025

Останні публікації

Калину зберігають у кетягах

Калину зберігають у кетягах

9 Грудня, 2025
Щоб бути готовими до екстреної зупинки ліфта

Щоб бути готовими до екстреної зупинки ліфта

9 Грудня, 2025
Нирки мовчать. Але вони запам’ятовують усе!

Печінка. Серце. Гормони. Сім простих кроків до відновлення

8 Грудня, 2025
Статус інвалідності пораненим мешканцям деокупованих територій

Статус інвалідності пораненим мешканцям деокупованих територій

8 Грудня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти