Виходить ніжний, м’який, у міру солодкий торт — просто в роті тане! І швидко готується.
ТІСТО:
- банка згущеного молока
- яйце
- 450 г борошна
- чайна ложка гашеної оцтом соди
КРЕМ:
- 2 яйця
- 2 столові ложки борошна
- 500 мл молока
- по склянці цукру та волоських горіхів
- пакетик ванільного цукру
- 200 г вершкового масла
Спочатку необхідно зварити крем: у каструльку влити молоко, додати яйця, борошно, цукор і ванільний цукор, все добре збити та поставити на повільний вогонь. Варити, помішуючи, до загуснення. Потім у гарячий крем додати вершкове масло, перемішати і накрити кришкою, щоб трохи охолов.
Коржі печемо так: у миску виливаємо згущене молоко, додаємо яйце та ретельно перемішуємо. Потім — гашену оцтом соду, і поступово підсипаємо борошно. Отримане тісто перекладаємо на робочу поверхню і вимішуємо до необхідної консистенції. Ділимо його на 8 рівних частин. Розкачуємо кожен корж і проколюємо виделкою у кількох місцях.
Розігріваємо сковороду на середньому вогні та починаємо пекти. Коржі печуться швидко — буквально хвилину кожний бік. Потім беремо тарілку відповідного розміру і по ній обрізаємо коржі. Обрізки знадобляться для прикрашання. Змащуємо коржі теплим кремом, складаємо один на одного, змащуємо з боків. Обрізки перетираємо на крихти, додаємо подрібнені горіхи й густо притрушуємо ними торт.
Буквально через годину-півтори його можна подавати на стіл.
Смачного!