Такий торт можна готувати всю осінь і зиму, доки зберігається гарбуз. І смачно, і корисно!
ТІСТО:
- 500 г свіжого гарбуза
- 2 склянки борошна
- 150 г цукру
- 150 мл олії
- 2 яйця
- 1,5 чайної ложки розпушувача
- столова ложка лимонного соку
- пакетик ванільного цукру
- 2 г шафрану
- 2 г солі
КРЕМ:
- 200 г вершків 38% жирності
- 3 столові ложки цукрової пудри
Приготувати гарбузове пюре, подрібнивши м’якоть на тертці або в блендері. Всі інгредієнти змішати на однорідну масу, яку потім розділити на 2 частини. Спекти два коржі при температурі 180 градусів протягом 25—30 хв., остудити. Щоб торт був пишнішим, коржі можна розрізати навпіл.
Приготувати крем: збити вершки з цукровою пудрою до густої маси, якою змастити коржі, поклавши їх один на одного.
Прикрасити такий торт можна чим завгодно: ягодами, цукатами, шоколадом. Словом усім, що підкаже фантазія.
Радуйте своїх близьких, і вони віддячать вам тим самим!