Красиве, ароматне та смачне імбирно-медове печиво допоможе створити святкову атмосферу. Такі смаколики — чудовий подарунок тим, хто потребує тепла та захисту. Печиво добре зберігає форму під час випічки.
Тісто:
- 100 г меду
- 80 г вершкового масла
- 100 г цукрової пудри
- 1 яйце
- 360 г борошна
- 1 чайна ложка соди
- 1 чайна ложка какао
- 1 чайна ложка кориці
- чверть чайної ложки мускатного горіха
- пів чайної ложки сушеного імбиру
Білкова глазур:
- 40 г білка (приблизно від 1 яйця)
- 200 г цукрової пудри
- 2–4 краплі лимонного соку
У каструльці змішати масло, цукрову пудру та мед. Поставити на слабкий вогонь, тримати, помішуючи, до розчинення. Дати трохи охолонути. У миску для замішування тіста просіяти борошно, соду та какао-порошок. Всипати спеції: корицю, імбир і мускатний горіх. Перемішати суху суміш.
До медової маси вбити яйце, перемішати. Вилити медову масу до сухої суміші. Замісити м’яке, не липке, еластичне тісто. Викласти в пакет, залишити в холодильнику на 30 хв.
Холодне тісто розділити на частини, розім’яти до пластичності. Розкачати кожну на пласт 3–4 мм завтовшки. Вирізати фігурки. Викласти на деко, застелене пергаментом. Випікати печиво при 180 градусах близько 7–10 хв. Дати охолонути на решітці.
Для глазурі білок збити виделкою на легку пінку. Потроху підсипати цукрову просіяну пудру, збиваючи виделкою. Наприкінці додати сік лимона. Глазур має бути глянсовою та не розтікатися. Викласти її в кулінарний мішечок і оздобити печиво, як підкаже фантазія. Дати глазурі застигнути близько 10 хв.