Корисні цукерки без цукру на основі соняшникового насіння. За смаком схожі на шоколадну халву.
На 20 цукерок:
- 200 г соняшникового насіння
- 40 г какао-порошку
- 100 г меду
- дрібка солі
- 30 г вершкового масла
- присипка (подрібнене насіння, кунжут, цукрова пудра, какао)
Щоб цукерки були смачнішими, насіння необхідно обсмажити. Викласти його на суху сковорідку, тримати на вогні, помішуючи, доки з’явиться аромат і утвориться золотистий колір. Зняти з вогню, дати охолонути. Можна підсушити і в духовці. Замість насіння можна використовувати обсмажений арахіс.
Двічі прокрутити насіння через м’ясорубку з дрібними отворами (подрібнити блендером). Далі додати до нього какао, сіль (для балансу смаку) та мед. Сюди ж додати м’яке масло. Перемішати спочатку ложкою. Знову подрібнити масу через м’ясорубку до однорідності.
Набирати маленькі шматочки соняшникової маси, формувати кульки розміром трохи менше за волоський горіх. За бажанням у кожну цукерку можна покласти горішок, сухофрукт або шматочок шоколадки. Викласти на дошку. Поставити в холодильник на 3 год., щоб застигли.
Після цього цукерки можна обкачати в какао, шоколадній крихті, цукровій пудрі, горішках чи подрібненому насінні.