Овочева ікра з плавленим сиром стає більш ніжною, вершковою та ароматною.
- 100 г плавленого сиру
- 1 середній кабачок
- 1 середня морквина
- 1 велика солодка перчина
- 1 великий помідор
- 2 великі зубчики часнику
- невеликий пучечок зелені
- 1 столова ложка томатної пасти
- 1 чайна ложка цукру
- 0,5 чайної ложки солі
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю
- 1 столова ложка сушеної кінзи
- олія
Для приготування потрібна сковорідка з високими бортами. Обсмажити дрібно нарізану цибулю на олії до прозорості на середньому вогні (2 хв.). Додати морквину, нарізану дрібними кубиками, тушкувати на середньому вогні близько 5—7 хв. (до м’якості). Викласти нарізаний дрібними кубиками кабачок.
Порізати кубиками перець і помідор, додати до овочів, перемішати, тушкувати 10 хв. на середньому вогні. Кришкою не закривати — нехай зайва рідина випаровується. Додати сіль, цукор, мелений перець, томатну пасту, кінзу. (Суха зелень дає свій аромат, можете використовувати будь-яку, як варіант — прованські трави). Усе перемішати, тушкувати на середньому вогні до готовності (близько 10—15 хв.). Готову ікру зняти з плити, дати трохи охолонути, додати порізаний плавлений сир. Викласти подрібнені часник і свіжу зелень. Подрібнити все блендером. Якщо блендера немає, для більшої однорідності всі овочі (кожен окремо) можна перекрутити на м’ясорубці. А потім обсмажити. Дати повністю охолонути — ікра стане густішою. Дуже смачно, якщо подасте її на підсмаженому на сухій сковорідці хлібі.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.