Місце для гарбуза має бути сонячним, а земля – родючою. Не сійте його там, де торік росли кабачки, огірки та патисони, оскільки ці культури належать до одного сімейства. Гарбузи можна вирощувати через розсаду або садити відразу у відкритий ґрунт.
Щоб насіння швидше проросло, прогрійте його 3 год. за температури 60 градусів. Потім замочіть на 12 год. у зольному настої (змішайте 2 ст.л. золи та літр гарячої води) або в розчині Епіну (5 крапель на 100 мл води) на добу. Можна уникнути цих процедур, але вони прискорять проростання.
Перед посадкою переконайтеся, що ґрунт прогрівся до 10 градусів на глибині 12 см. Посадіть у лунку по 3 насінини на відстані 3 см, на 5–6 см у глибину. Відстань між рядами – не менше 2 м, між самими рослинами – приблизно метр. Найзручніше садити в шаховому порядку. До появи сходів грядку можна накрити плівкою. Коли з’являться сходи, залиште один найсильніший паросток.