Що їсти: жирну рибу – форель, сардина, оселедець.
Скільки: одна порція (110–170 г) двічі–тричі на тиждень. Також можна приймати риб’ячий жир, але попередньо краще проконсультуватися з терапевтом.
Чому: в такій рибі багато ненасичених жирних кислот омега-3, а вони знижують вироблення в організмі простагландинів. Ці хімічні речовини спричиняють запалення та біль і в результаті призводять до мігрені. Виявлено, що люди, які протягом двох місяців приймали щодня 1,25 г риб’ячого жиру, рідше зазнавали головного болю, а напади ставали менш інтенсивними і тривалими.
Яких продуктів варто уникати: м’ясних, штучних підсолоджувачів, червоного вина, шоколаду, твердих сортів сиру, цитрусових. Адже всі вони здатні спровокувати мігрень.