Мені дуже подобаються різні намазки на хліб, готую паштети не лише з печінки, а й м’яса птиці. Хочу поділитися з вами найсмачнішою бутербродною масою з курячої грудки.
- 300 г відвареного курячого філе
- 50 г вершкового масла
- 2 варених яйця
- 3—4 столові ложки вершків (будь-якої жирності)
- сіль і чорний мелений перець (за смаком)
Можна використовувати курку, що залишилася після варіння бульйону, або запечену. А також зварити окремо: покласти в киплячу воду, варити після повторного закипання 20 хв. Дати трохи охолонути, нарізати шматками. Викласти у блендер. Додати яйця та розм’якшене масло. Влити вершки. Посолити та поперчити. Збити в чаші блендера до однорідності. Але можна двічі пропустити через м’ясорубку із дрібними отворами. За необхідності можна додати вершки, досягаючи ніжнішої консистенції. Це базовий рецепт — я люблю до нього іноді додавати дрібно нарізані солоні огірки або обсмажені гриби, тертий твердий сир. І щоразу — новий смак.
Класика подачі паштету — на підсмажених скибочках хліба. Для святкового варіанта можна хліб вирізати формами для печива, а сам паштет викласти за допомогою кулінарного шприца, прикрасивши зеленню. Або — у половинки яєць, на крекери.
Богдана КАСЬКІВ. м. Івано-Франківськ.