Ні, апельсини в салат не додають — це просто чудова ідея оформлення святкової страви. Щоб він вийшов красивим, найголовніше — морква має бути яскравою.
- 300 г курячого філе
- 300 г маринованих печериць
- 4 яйця
- 150 г твердого сиру
- 200 г моркви
- 150 г майонезу
- сіль (за смаком)
- чорний мелений перець (за смаком)
Яйця відварити круто. Моркву — до м’якості. М’ясо закласти в киплячу воду й готувати після закипання не більше 20 хв. Гриби нарізати дрібними кубиками. Яйця розділити на білки та жовтки. Сир і жовтки натерти на середній тертушці, перемішати. Окремо середньо натерти білки.
Охолоджене м’ясо нарізати дрібними кубиками. Моркву натерти на дрібній тертушці (не забудьте промити та просушити після білків тертушку, щоб продукти не змішувалися).
Для оформлення салату краще взяти однотонне блюдо без малюнка. Першим шаром викласти кубики м’яса (трохи посолити та поперчити), надаючи йому форми часточки апельсина. Зверху нанести сіточку з майонезу (обріжте для цього кутик пакета), кількість якого може відрізнятися від вказаного в рецепті.
Другим шаром рівномірно та щільно укласти тертий сир із жовтками. Сіточка з майонезу має бути щедрішою, тому що цей шар доволі сухий. Потім — гриби і трохи майонезу. Поступово й акуратно з усіх боків покрити майбутню «апельсинку» шаром білків, щоб не було порожнин. Залишається прикрасити наш святковий салат тертою вареною морквою. Із закругленого боку робимо доволі широкий вертикальний шар, який імітує шкірочку апельсина.
Поверх білого шару укладаємо моркву так, щоб візуально нагадувала сегменти цитрусових.
Готуйте на здоров’я, друзі!