Ліниві вареники виглядатимуть набагато апетитнішими, якщо додати до них гарбуз. Виходять справжнісінькі сонечка в тарілці — те, що треба за похмурої погоди. Згодні, що домашня їжа має бути не тільки смачною та красивою, а й покращувати настрій?
- 100 г гарбузового пюре
- 400 г кисломолочного сиру
- 2 невеликі яйця
- 100 г манної крупи
- 100 г борошна
- 80 г цукру
- дрібка солі
- вершкове масло
Багато цукру в тісто не додаємо, щоб вареники під час варіння зберегли свою красиву форму, тому ласунам рекомендуємо додатково посипати готові вареники цукром або поливати медом безпосередньо перед подачею.
Гарбуз для вареників краще брати мускатний — він яскравий і солодкий. Приготувати пюре будь-яким зручним для вас способом, зайву рідину злити. Пюре має бути доволі густим. Сир пропустити через м’ясорубку. У миску викласти гарбузове пюре, сир, яйця, сіль і цукор. Розтерти виделкою на гладеньку масу. Всипати манну крупу. Добре перемішати й залишити на столі хвилин на 15. За цей час манка вбере в себе вологу, злегка розбухне. Такий прийом дозволяє не забивати тісто борошном, у результаті вареники вийдуть ніжнішими. Частинами всипати борошно. Залежно від консистенції сиру, пюре або величини яєць його може знадобитися більше чи менше. Перемішати, тісто має бути м’яким, ніжним, трохи липким.
Розділити на присипаному борошном столі на 2 частини, сформувати «ковбаски». Нарізати шматочками. Опустити в киплячу підсолену воду. Варити після спливання 2—3 хв. Дістати шумівкою. Полити розтопленим маслом.
Насиченість кольору готових гарбузових лінивих вареників залежить від сорту гарбуза, з якого готуватимете пюре.
Діана ШЕПЕЛЬ.