Томатний хлібець - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Томатний хлібець

15 Грудня, 2021
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Томатний хлібець
0
Поділилося
63
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Ароматний, красивий, високий, легкий, із ніжним м’якушем і тонкою хрусткою скоринкою хліб на основі томатного соку.

  • 300 мл томатного соку
  • 9 г свіжих дріжджів
  • 450 г борошна
  • 2 столові ложки олії
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка часникового порошку

Сік підійде хоч магазинний, хоч домашній. Можна використовувати й томатну пасту (2 столові ложки розвести в 300 мл води). Додавати часник чи ні — вирішувати вам, але щиро радимо. Причому не свіжий, а саме сушений. Річ у тім, що після випікання смак і аромат готових борошняних виробів із часником дуже відрізняється. Сушений часник дає тонкий аромат, а свіжий відчуватиметься більш гостро та насичено. Такий яскравий хліб чудово підійде для приготування бутербродів. А взагалі він смачний і сам по собі.

Томатний сік підігріти, щоби був теплим. Всипати цукор, розкришити дріжджі, перемішати. Всипати 100 г борошна. Поставити в тепло до утворення пінної шапочки (15—20 хв.). Додати в опару сіль, часник та борошно. Замісити тісто. Спочатку перемішати, щоб борошно увібрало в себе рідину та зволожилося. Після цього влити олію (без запаху). Вимішувати до гладкості хвилин 10—15.

Тісто виходить дуже ніжним, при цьому злегка липне до рук — це нормально. Не забивайте тісто борошном, інакше готовий хлібець не буде легким.

Прикрити миску рушником і залишити в теплі на 2 год. (через годину зробити легке обминання, випускаючи газ із тіста). Готове томатне тісто за 2 години виросте в 2,5—3 рази. Воно дуже дегке та м’яке.

Оскільки тісто м’якеньке, його треба випікати у формі, інакше на деку воно розповзеться. Розім’яти тісто на столі у пласт, а потім скачати щільним рулетом, викласти у форму. Залишити на вистоювання на 30—40 хв. в теплі.

Заготовка повинна вирости в 2 рази точно. Відправити в розігріту до 190 градусів духовку на 35—40 хв. Одразу вийняти з форми і перекласти на решітку остигати. Формовий хліб, який найчастіше виходить дуже високим, радять охолоджувати на боці, щоби не просів.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Хворі вазони негайно ізолюйте

Наступна публікація

Куди звертатись, якщо в квартирі холодно

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
Куди звертатись, якщо в квартирі холодно

Куди звертатись, якщо в квартирі холодно

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Буряковий холодник

Буряковий холодник

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025

Останні публікації

Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

Сонечка допоможуть вберегти черешню від попелиці

5 Червня, 2025
Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

Андрій Отченаш: “Дякую тим, хто залишає перемогу в серці”

5 Червня, 2025
Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

Набутий за кордоном стаж не буде «втрачено»

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти