Зібрана на городі або закуплена в сезон за нормальною ціною капуста без проблем може пролежати до наступного врожаю. Для цього її потрібно просто правильно підготувати для зберігання.
Відбирають лише здорові качани. За необхідності в них зрізують або обривають верхнє листя. Після цього обтирають рушником, щоб прибрати краплі вологи та бруд. Підготовлені качани дуже щільно обмотують харчовою плівкою. Потрібно обгорнути в 3–4 шари, щоб повністю прибрати просвіти.
Запакована капуста має природну вологість, яка потрібна їй для зберігання. У холоді в льоху чи підвалі вона зможе легко долежати до весни. Також можна складувати на горищі або заскленому балконі, якщо там не пробирає мороз.
Капусту треба розкласти в один шар, у жодному разі не складати одну на одну. Для економії місця можна підвішувати до стелі льоху або підвалу в пакетах по одній.